Таблици с размерите

Как правилно да определим размера на бельото?

Правилно определеният размер на бельото е основата! Затова е много важно преди поръчката да определите кой размер е най-подходящият за Вас. Затова служат тези таблици – в тях според своите мерки лесно ще определите правилния размер. А как точно да се премерите правилно? Това е лесно – тук са указанията.

За сутиени, бикини и друго долно бельо са най-важни следните четири размера: гръдна обиколка под бюста, през бюста, обиколка на талията и обиколка на ханша.

  • Обиколка под гърдите: Ако е възможно, измерете се с шивашки сантиметър – той трябва да бъде в хоризонтална позиция (това важи за измерването и на следващите части от тялото ). Измерете обиколката наистина непосредствено под гърдите. Сантиметърът би трябвало да бъде опънат, но не да стяга.
  • Обиколка през гърдите: Тук премерете през най-широката част на гръдния кош. При жените това най-често е през зърната, при мъжете е под мишниците. Пак не забравяйте да държите сантиметъра в хоризонтална позиция.
  • Обиколка на талията: Талията е най-тясното място на торса. Често е малко над пъпа.
  • Обиколка на ханша: Ханшът се измерва в най-широката му част.

Сега вече можете да изберете размера си в следващите таблици. Само още едно важно предупреждение: почти всеки снабдител има своите собствени таблици с размери. Те са поместени под универсалните таблици (виж долу). Ако сте избрали конкретен продукт и искате да определите размера си, кликнете в детайлите на продукта върху "Как да определя размера си?" и ще отидете на съответната таблица. Сравнете дали размерът на дадения модел съвпада с предложението.