Често задавани въпроси (FAQ)

Как да върна закупен продукт?


Съгласно чл. 55, ал. 1 от ''Закон за защита на потребителите'' (ЗЗП), потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от получената стока в срок от 14 дни от датата на получаването й.

В този случай, търговецът е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатените от него суми не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 55, ал. 6 от Закона за защита на потребителите. Сумите се възстановяват по банкова сметка на клиента.

При връщане на закупена стока транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват.

Потребителят е длъжен да съхранява получените от търговеца стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от ''Закон за защита на потребителите''. За да бъдат върнати обратно закупените продукти задължително условие е - те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани, без да е нарушена целостта на опаковката, без да има аромати. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия съгласно ''Закон за защита на потребителите''.

Долна част на бельо и бански - бикини, боксерки, прашки, слипове, бодита,чорапи, чорапогащници и други продукти, характеризиращи се като долно бельо - НЕ ПОДЛЕЖАТ на връщане и подмяна - по хигиенични причини.

Търговецът има право да откаже връщането на продукт, съобразно действащото законодателство.

В случай на фабричен дефект, който е установен при получаването на продукта, по време на опция преглед, клиента го връща за сметка на магазина и се изпраща друг продукт като заявения. В този случай транспортните разходи са за сметка на търговеца.

 

1. Връщане и замяна

1.1 Продукт, закупен от електронен магазин candiess.bg може да бъде върнат до 14 дни след получаването му, съгласно чл. 55, ал. 1 от ''Закон за защита на потребителите'' (ЗЗП).

За да удовлетворим искането ви за замяна или връщане на продукта, той трябва да е в състоянието, в което е получен: с прикачени етикети и в оригиналната опаковка, да е със запазен търговски вид (стоката не трябва да има следи от грим, парфюм, лосион да не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена) и в комплект със стоковата разписка, издадена от нас и съпътстваща пратката. След преглед на състоянието на продукта, неговата стойност (без стойността на доставката) ще ви бъде изплатена чрез наложен платеж по куриерска фирма ECONT

Долни части на бельо като бикини, боксерки, прашки, слип, боди,чорапи, чорапогащи и комплекти включващи такива долни части не подлежат на връщане по хигиенични причини.

Не приемаме рекламации за дефекти, произтекли от неправилно и несъобразено с инструкциите на производителя употребяване и третиране на продуктите.

1.2 Какво трябва да се направи, за да може да бъде върнат продукт, закупен от candiess.bg :

- Да се спазят правилата по под точка 1.1

- Преди да предприемете връщане на продукт, трябва да поискате това да се случи, след като се свържете с нас чрез формата за контакт или на e-mail: …………


- Връщането на продукта трябва да е чрез куриерска фирма ECONT

- Разходите по доставката са за сметка на клиента

- Сумата по стойността на поръчаните артикули (без сумата, която сте заплатили за доставка при получаването на поръчката си) ще ви бъде изплатена в срок не по-късно от 14 календарни дни

1.3 Случаи в които не се позволява да се върне продукт:

- Ако не са изпълнени всички указания в т.1.1 и 1.2

- Ако върнете продукт/-и чрез друга куриерска фирма

candiess.bg спазвайки ''Закон за защита на потребителите''(ЗЗП) , запазва правото да откаже връщане на продукт.

Адрес за връщане : 1700 гр. София, Ст. Град бул. Акад. Б. Стефанов 19 магазин CANDIES до бл. 15

Имате ли магазин, където мога да пробвам артикулите Ви?

Да. Имаме и физически магазин. Там може да разгледате и да пробвате голям избор от асортименти.   

По какъв начин мога да платя моята поръчка?

За твое удобство можеш да платиш твоята поръчка в брой при доставка: наложен платеж.

С коя куриерска фирма се осъществява доставката? Каква е цената на куриерската услуга?

Онлайн магазин Candiess.bg използва куриерските услуги на куриерскa фирмa “ECONT”

Цената на доставката зависи от теглото на поръчаните продукти и от дестинацията (адреса), до която трябва да бъдат изпратени.  

Мога ли да анулирам вече направена поръчка?

Можете да анулирате поръчка през

  • формата за контакти или в свободен текст
  • на следния е-мейл адрес   

Каква информация е необходима за да направя поръчка?

За да направите поръчка без регистрация са нужни:

  • име и фамилия,
  • точен адрес за доставка,
  • телефон за връзка
  • и e-mail.

Разбира се, не пропускайте да отбележите името и размера на продукта, който сте си избрали.

Какви са начините, по които мога да направя поръчка?

Можете да направите поръчка ползвайки един от следните начини

  • през този сайт,
  • по телефона,
  • по имейл
  • или във Facebook Messenger.

Трябва ли да се регистрирам, за да направя поръчка?

Не, не е задължително да се регистрирате. В случай, че решите да го направите, Вие ще пазарувате по-удобно, ще можете да следите статуса на направените поръчки, както и да получавате информация за най-актуалните ни предложения и промоции.

Доставка и плащане

Вие имате възможност да изберете доставка до офис на  Еконт или доставка до адрес.

 

- При поръчка и  доставката до офис на ECONT е около 6лв., , доставката до адрес е около 10 лв. Доставката се изчислява автоматично спрямо наложения платеж.

- Всички пратки се изпращат с опция преглед.

- Поради спецификата на продуктите опция тест не се предлага.

- Задължително прегледайте пратката в присъствието на куриера.

Поръчка и доставка

Всички поръчки направени до 12:00 часа се обработват в същия ден, а поръчки направени след 12:00 часа в следващия работен ден.

За нас от изключително значение е да доставим поръчката възможно в най-кратък срок.

Когато заявявате Вашата поръчка, моля не забравяйте да посочите Вашето име, точен адрес за доставка и телефон за обратна връзка.

След направена поръчка ще бъдете уведомени  на посочения от Вас e-mail. Наш служител ще се свърже с Вас по телефона през деня между 10:00 и 19:00, ако се налага доуточняване на поръчката.

Сумата на доставката ще бъде автоматично добавена към общата сума, която можете да видите, преди да заявите поръчката.

Няма да намерите касов бон в пратката, куриерската фирма издава касов бон за себестойността на поръчката/ППП/. Това е Вашата касова бележка, запазете я :)

 

Направената от Вас поръчка ще бъде обработена до три работни дни. Поръчката ще Ви бъде доставена в рамките на 3-5 работни дни от куриерска агенция  Еконт.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас